DOLAR

32,5930$% 0.35

EURO

34,8515% 0.31

STERLİN

40,5393£% -0.17

GRAM ALTIN

2.506,67%0,91

ÇEYREK ALTIN

4.276,00%0,62

BİTCOİN

฿%

a

“Sendika, toplum sağlığına sahip çıkmaya devam edecek”

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası Tıp-İş Başkanı Dr. Şükrü Onbaşı, 13 Ocak’ta gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulunda göreve gelen yönetim kurulu adına açıklama yaptı.

Açıklamada, sendikanın kamuda görevli tüm hekim ve diş hekimlerinin özlük haklarını ve iş güvencelerini gözetmeye, kamu sağlığının korunmasında ve kamusal sağlık hizmetlerinin daha iyiye taşınmasındaaktif rol almaya devam edeceği vurgulandı.

Sağlık alanında yasal mevzuatlarda gerçekçi, ilerici, uygulanabilir ve liyakatin esas alındığı düzenlemelerin ivedilikle uygulamaya sokulması gerektiğibelirtilen açıklamada Sendikanın yasal reformun her aşamasında işbirliğine hazır olduğu kaydedildi.

Altyapı sorunlarına da işaret edilen açıklamada, “Ülkemizin dokusuna uygun, toplumumunuz ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilmiş, yatak kapasitesi buna göre hesaplanmış, yasal mevzuatlar çerçevesinde ve halkın sağlığına hizmet edip, gerçek sahibinin yine halkın kendisi olacağı tam teşekküllü bir devlet hastanesinin topluma kazandırılması elzemdir. Ayrıca Girne ve Güzelyurt bölgelerimizdeki yapımı yılan hikayesine dönen hastaneler de bir an önce tamamlanıp halkımızın hizmetine sunulmalıdır.” denildi.

Hastanelerideki personel, cihaz, ekipman, cerrahi alet ve ilaç eksiklikleri sorunlarının ekonomik kriz nedeni ile daha da belirgin hale geldiği belirtilen açıklamada Hükümetin ulaşabildiği her ülkeden ilaç tedarik edebilmek için gerekli girişimleri yapması gerektiği kaydedildi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İlk ve orta dereceli okullarda karneler 31 Ocak Salı günü dağıtılıyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0