DOLAR

32,3432$% 0.18

EURO

35,1286% -0.17

STERLİN

41,0568£% -0.21

GRAM ALTIN

2.238,65%-0,20

ÇEYREK ALTIN

4.065,00%0,33

BİTCOİN

2052588฿%-6.43024

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Eğitim Bakanı Çavuşoğlu okulların durumu hakkında bilgi verdi:NKL’de eğitim çadırda sürecek

Eğitim Bakanı Çavuşoğlu okulların durumu hakkında bilgi verdi:NKL’de eğitim çadırda sürecek

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, BRT Ana Haber Bülteni’ne bağlanarak okullarla ilgili son durum hakkında bilgi verdi.
Çavuşoğlu, online eğitimin çok tercih ettikleri bir model olmadığını ifade ederek “Yüz yüze eğitimde ısrarcıyız” dedi.

Çavuşoğlu bu süreçte DAÜ ile istişareler yaptıklarını anlattı. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) Namık Kemal Lisesi(NKL) için 25 sınıf ayırmayı teklif ettiğini kaydeden Çavuşoğlu, öğretmenler, okul yönetimi ve okul aile birliğinin bunun yerine eğitimin çadırlarda devam etmesi yönünde bir karar aldığını, bu bağlamda eğitimin çadırlarda devam edeceğini söyledi.

Çavuşoğlu 15 gün içinde prefabrik sınıflar yapılacağını ve çadırlardan bu sınıflara geçileceğini de kaydetti.

Pazartesi gün, mevsim normalleri üzerindeki yağışın, Geçitkale Cumhuriyet Lisesi’nde çadırların kurulduğu yerde su birikintilerine yol açtığını ve eğitime ara vermek zorunda kaldıklarını kaydeden Çavuşoğlu, Geçitkale Cumhuriyet Lisesi’ni 10 gün içinde eski Yeniceköy Polis Okuluna taşıyacaklarını açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu taşınmaya kadar olan süreç için 10 gün online eğitim kararı aldıklarını belirtti.

Karakol İlkokulu’nda 4 çadırda devam eden eğitimin, perşembeden itibaren Suat Günsel İlkokulu ve Canbulat İlkokulu’na taşınacağını da dile getiren Çavuşoğlu olabildiğince hızlı şekilde, çocukların can güvenliğini de koruyarak süreci yürütmeye çalıştıklarını belirtti.
İnşaat Mühendisleri Odası’nın okullarla ilişkin raporuna da değinen Çavuşoğlu, kendilerine müdahale önceliği sırasına göre bir liste verildiğini anlattı.

Bunun, bu binaların durduğu yerde çökeceğine dair bir analiz değil, deprem yönetmeliğine göre binaların değerlendirmesini içeren bir liste olduğunu kaydeden Çavuşoğlu gerekli önlemleri alacaklarını söyledi.

Çavuşoğlu sonraki süreçte İnşaat Mühendisleri Odası’nın oluşturacağı ekiplerle bu okulların ileri tetkikleri ve deprem yönetmeliğine nasıl uygun hale getirileceği hakkında bir çalışma yaparak kendilerine sunacağını, bu sırada prefabrik sınıflarla zaman kazanmaya çalışacaklarını dile getirdi.BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0