DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

BİTCOİN

2067247฿%-1.89333

a

Zenginler özel jetlerini satıyor! Ama konu çevrecilik değil

Milyarderler genel olarak diğer insanlardan daha uzakta bir yaşamı tercih ediyor. Tatil tercihlerinde olduğu gibi yolculuk konusunda da kalabalıktan uzakta olmayı isteyen zenginlerin bu konuda ilk tercihi ise özel jetler oluyor. Özel jetlerin çevreye verdikleri zararlar nedeniyle ise zenginler bu konuda oldukça eleştiriliyor.

Zenginler takip edilmemek için özel jetlerini satıyor

Louis Vuitton gibi pahalı markaları bünyesinde barındırıan LVMH’nin CEO’su Bernard Arnault, Bloomberg’in Milyarderler Endeksi’ne göre dünyanın en zengin ikinci adamı konumunda. 133 milyar dolar ile ve Amazon’un kurucusu Jeff Bezos‘u geride bırakan Arnault da özel jetleri sık kullanması ile son dönemde çok kez Twitter’da konu oldu.




Paraya doymadı! Dünyanın en zengin insanı bağış topluyor

Elon Musk, internet olmayan bölgelere ve kişilere ücretsiz Starlink hizmeti vermek için bağış toplayacağını açıkladı.

Son dönemde Twitter üzerinden bazı kullanıcılar zenginlerin özel uçak kullanımlarını takip ederek bunları paylaşıyor. Bu sayede dünyanın en zenginlerinin özel jetlerini ne kadar kullandıkları ve çevreye ne kadar zarar verdikleri de gözler önüne serilmiş oluyor.

Bir süredir ise Bernard Arnault’un uçağından haber alınamadığına dair paylaşımlar yapılıyordu. Bu konuda tartışmalar sürerken, Arnault yaptığı bir açıklama ile konuya açıklık getirdi. Arnault, bir uçağı olduğunu ve bunu sattığını kaydederken, artık kiralık uçak kullandığını ve bu sayede kimsenin onu takip edemediğini ifade etti.

Arnault ayrıca şirket jetlerinin konumunun bilinmesinin rakiplerine avantaj sağlayabileceğini belirtti. Arnault ayrıca özel jetleri sadece iş için kullandığını ifade ediyor. Ancak yine de özel uçakların havaya yaydığı CO2 miktarı hiç azımsanmayacak seviyede değil.

Bu konu sadece Bernard Arnault hakkında değil elbette. Bir araştırmacaı geçtiğimiz günlerde Fransa’daki milyardelerin özel uçaklarının sadece Eylül ayında 48 saatin üzerinde uçuşlarla atmosfere 203 ton CO2 saldığına vurgu yaptı. Bu değer özel uçakların küresel ısınma için nasıl tehdit oluşturduğunu gözler önüne seriyor.

Bu konuda birçok milyarder çokça tepki çekiyor. Bunların başında ise dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk geliyor. Musk da özel uçağını bolca kullanması ile biliniyor. Peki siz özel jetler hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BMW XM ile ilk karşılaşma! 50 yıl sonra ikinci M modeli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0