DOLAR

32,3783$% 0.16

EURO

34,9945% -0.29

STERLİN

41,0072£% 0.25

GRAM ALTIN

2.324,53%0,23

ÇEYREK ALTIN

3.975,00%-0,72

BİTCOİN

฿%

a

Robotik destekli cerrahi için Nvidia IGX tanıtıldı!

Nvidia, bugün düzenlediği GTC 2022 etkinliğinde birçok yeni ürün ve hizmetini tanıttı. Ürün yelpazesini son dönemde oldukça genişleten şirket, yüksek hassasiyetli otonom robot alanına da el atıyor. Bu hedef doğrultusunda Nvidia, IGX platformunu tanıttı.

Nvidia IGX, Clara Holoscan kullanarak ameliyat platformlarına girecek

Nvidia bugün düzenlediği etkinlikte akıllı makinelere ve insan-makine işbirliğine gelişmiş güvenlik getiren Nvidia IGX platformunu tanıttı. Platform, robotik destekli cerrahi ve hasta izleme dahil olmak üzere tıbbi uygulamalar içeren yapay zeka platformu olarak tasarlandı.

Nvidia IGX

IGX platformu,  tıbbi cihaz geliştiricilerinin şirket içi veri merkezi ve bulut hizmetleri arasında köprü oluşturmasına olanak tanıyan Nvidia Clara Holoscan platformunu da destekliyor. Bu durum, en son çıkan yapay zeka uygulamalarını doğrudan ameliyathaneye getiren yazılım tanımlı cihazların hızlı bir şekilde geliştirilmesini sağlıyor.


AMD’nin gözü yaşlı: NVIDIA, DLSS 3 ile zincirleri kırdı!

AMD’nin gözü yaşlı: NVIDIA, DLSS 3 ile zincirleri kırdı!

NVIDIA, bugün düzenlediği yeni RTX 40 serisi ekran kartlarını tanıttı. Dikkatleri çeken ise 4 kat performans veren DLSS 3 teknolojisi oldu.

Nvidia, çalışma ortaklarını da şimdiden bulmuş durumda. Önde gelen üç tıbbi cihaz girişimi Activ Surgical, Moon Surgical ve Proximie cerrahi robotik sistemlerine güç sağlamak için Nvidia Clara Holoscan kombinasyonunu tercih etti. Activ Surgical’ın baş teknoloji sorumlusu Tom Calef konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı.

Nvidia Clara Holoscan, değerli mühendislik kaynaklarını optimize etmemize ve pazara daha hızlı girmemize yardımcı olacak. Clara Holoscan ve NVIDIA IGX ile intraoperatif yapay zeka çözümümüzün veriye dayalı içgörülerle toplu cerrahi deneyimini dönüştüreceğini ve birinci sınıf cerrahinin herkes için erişilebilir olmasına yardımcı olacağını öngörüyoruz.

Nvidia IGX

Öte yandan yeni Nvidia platformu, tıbbi cihazlar için dünyanın en güçlü, kompakt ve enerji açısından verimli yapay zeka süper bilgisayarı olan Nvidia IGX Orin tarafından destekleniyor. Açıklamaya göre IGX Orin geliştirici kitleri gelecek yılın başlarında satışa sunulacak. Nvidia, 22 Eylül Perşembe gününe kadar sürecek olan ücretsiz sanal konferansla platform hakkında ayrıntılı bilgileri aktaracak.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0