DOLAR

32,5870$% 0.33

EURO

34,8157% -0.12

STERLİN

40,6381£% -0.22

GRAM ALTIN

2.519,76%1,44

ÇEYREK ALTIN

4.304,00%1,34

BİTCOİN

฿%

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • “Nesiller Buluşuyor” yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı

“Nesiller Buluşuyor” yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Tangül ve Ünal Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu işbirliğinde ikincisi düzenlenen “Nesiller Buluşuyor” yarışmasında dereceye giren öğrenciler törenle ödüllerini aldı.

Tangül ve Ünal Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı Müdürü Nilay Tunçalp Kaya törende, bu yıl yarışmaya kırsal bölge okullarından da yoğun bir katılım olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Tangül ve Ünal Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı Başkanı İçim Çağıner Kavuklu da, Nesiller Buluşuyor Projesi’nin, genç nesilleri, tarihleriyle, geçmişleriyle, atalarıyla, gelenek, görenek ve kültürleriyle buluşturan önemli bir proje olduğuna işaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Cengiz Topel Uzun da, projeyle genç nesilleri atalarıyla buluşturarak kültürü geleceğe aktarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Meclis Başkanı Zorlu Töre de, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nü kutlayarak, ülkenin geleceği olan gençlerin, tarihlerini, ecdadlarını , gelenek görenek ve törelerini, Ulu Önder Atatürk’ün düşünce ve ilkelerini çok iyi öğrenerek yaşatmalarının önemine vurgu yaptı.

Töre, öğrencilerden aileleri ve büyükleriyle sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kurmalarını, kültür örf adet geleneklerini ve devletlerini sonsuza dek yaşatmalarını istedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da törende öğrencilere seslendi.

Kıbrıs Türklerinin, atalarının verdiği büyük ve zorlu mücadelelerle bugünlere ulaştığını anımsatan Tatar, öğrencilerin tarihlerini, geçmişlerini, değerlerini, gelenek göreneklerini çok iyi öğrenmelerini istedi.

Tangül ve Ünal Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı’nın ülke çocukları için bir çok önemli projeyi hayata geçirdiğini de ifade eden Tatar, yarışmanın hayat bulmasına katkı sağlayan herkesi kutladı.

Etkinlikte, yarışma jürisine teşekkür plaketleri sunulmasının ardından, yarışmada dereceye girenlere ödülleri verilerek , hazırladıkları videolar izlendi.

Yarışmada birincilik kazananlara drone, ikincilere profesyonel fotoğraf makinesi ve üçüncülere mini fotoğraf makinesi hediye edildi.

Törende, yarışmaya en çok öğrencisi katılan öğretmen Dilgül Sakallı ile dereceye giren öğrencilerin öğretmenlerine de belge ve hediyeleri verildi.

BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sibel Tatar, Dünya Çocuk Günü’nde, çocuklarla buluştu

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0