DOLAR

32,5806$% 0.31

EURO

34,8205% 0.19

STERLİN

40,4158£% -0.51

GRAM ALTIN

2.500,11%0,65

ÇEYREK ALTIN

4.264,00%0,39

BİTCOİN

2095282฿%1.3533

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Milletvekili Karanfil: “Birçok ülke Türkiye gibi bir ana vatanı olmasını istiyor”

Milletvekili Karanfil: “Birçok ülke Türkiye gibi bir ana vatanı olmasını istiyor”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Fırtına Karanfil, Türkiye Cumhuriyeti idarecilerinin ülkeye yaptıkları ziyaretler esnasında yaptıkları açıklamalara atıfta bulunarak, KKTC’nin artık tanınma vaktinin geldiğini söyledi.

Türkiye ile birlikte yol yürümekten gurur duyduğunu ifade eden Karanfil, “Ben şunun altını her seferinde çizerim; dünyada birçok ülke Türkiye gibi bir devletin ana vatanı olmasını çok istiyor. Biz şanslıyız, birincisi biz Türk milletiyiz, ikincisi de bizim Türkiye Cumhuriyeti gibi bir ana vatanımız var. Biz bir ve birlikteyiz. KKTC ana vatanından ayrılmaz” dedi.

Milletvekili Karanfil’in ofisinden yapılan açıklamaya göre, katıldığı bir televizyon programında Türkiye, trafik ve Cengiz Topel Hastanesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Karanfil, ülkeye yapılan yatırımlar ilgili de konuşarak, yapılan tüm projelerin halka dokunabilen, ülkeyi şaha kaldıracak projeler olduğunu kaydetti.

– “Bu büyük projeler hayata geçerken dünyaya büyük mesajlar veriliyor”

Karanfil, büyük projeler hayata geçerken dünyaya da büyük mesajlar verildiğini söyleyerek, KKTC’nin yanında büyük bir Türkiye olduğunu vurguladı ve “Türkiye’nin her zaman bizimle birlikte olduğunu, birlikte yürüdüğümüzü biliyoruz. Her türlü yatırımı ülkemize yaparak bizi kendinden ayırmadan, iki devlet tek millet esasıyla bu yolu bizimle yürüyor. Biz Türk milletiyiz, onur doluyuz, bizler tarihimiz boyunca bir birimize kenetlenerek bu günlere geldik. TC ve KKTC bir bütündür, o şekilde hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

Karanfil, trafik ile ilgili bir soruya ise, “Trafikte 2+2 eşittir 4 değil. Trafikte her saniye farklı pozisyonla karşı karşıyasınız” dedi ve trafik bilincinde ailenin önemine dikkat çekti.

Trafik bilincinin ailede başladığını belirten Karanfil, “Trafikte duruş, farklı eğitim gerektiren bir durumdur. Eğitim aile kültürü içerisinde verilir. Evet, altyapıda sıkıntılar vardır. Ama hız sınırları mühendislik çalışmasıyla belirleniyor. Trafikte birinci sırada aşırı sürat ve dikkatsizlik, ikinci sırada altyapı geliyor” dedi.

Karanfil, aşırı sürat ve alkolden kaçınılması gerektiğini belirterek, bir saniyelik dalgınlığın kötü sonuçlar doğurduğuna dikkat çekti.

– “Yollarda uyuşturucu kontrolü yapılacak”

Hayata geçirilen yasalarla ilgili de konuşan Karanfil, “İlk geçirdiğimiz yasa uyuşturucunun yollarda denetlenmesi yönünde oldu. Bugün Sağlık Bakanlığı ihaleye çıkılması noktasında çalışmayı polise gönderdi. Yollarda kontroller yapılacak” dedi.

Karanfil, Cengiz Topel Hastanesi ile ilgili olarak da, Cengiz Topel Hastanesi’nin Güzelyurt ile birlikte yaklaşık 65 bin kişiye hizmet verdiğini kaydetti. Karanfil, “Sayın Bakanımız ihmal etmiyor, çalışıyor ancak hastane günümüz şartlarında yetersiz” diyerek, bu hastane için çaba harcanması gerektiğini vurguladı.

Son olarak narenciye ilgili de değerlendirme yapan Karanfil, narenciyenin sanayileşmesi gerektiğini, sürdürülebilir bir yapıyla üreticinin daha bereketli kazanç elde edebileceğini sözlerine ekledi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Arıklı: “15 Temmuzlar tarihimizde dönüm noktalarıdır…”

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0