DOLAR

32,4979$% 0.01

EURO

34,7677% -0.61

STERLİN

40,5730£% -0.6

GRAM ALTIN

2.438,18%0,10

ÇEYREK ALTIN

4.046,00%-0,17

BİTCOİN

฿%

a

Hematolojik Nadir Hastalıklar Kongresi, KKTC’de yapılıyor

Hematolojik Nadir Hastalıklar Derneğinin ev sahipliğinde 7’nci Hematolojik Nadir Hastalıklar Kongresi yapılıyor….
KKTC’de gerçekleştirilen Kongreye, yaklaşık beş yüz bilim insanını katılıyor…

Kongrede, Türkiye’nin hematolojik kanserlerin yönetimi ve tedavisinde Batı Avrupa standartlarını aştığına, ilaç araştırmaları başta olmak üzere ARGE faaliyetlerinin artış gösterdiğine ve Türk bilim insanlarının kanser alanında yeni moleküller keşfetmesinin teşvik ve desteklendiğine dikkat çekiliyor.

Toplantıda konuşan Kongre Başkanı Prof. Dr. Serdal Korkmaz, kanla ilgili kanser türlerine odaklanan hematolojik onkoloji alanında hedef tedavilerin ve immünoterapi çalışmaların artarak devam ettiğini belirtti.
Korkmaz, “Altını çizerek söylemek istiyorum: Kanser önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. Tıptaki gelişmeler sayesinde Dünya artık kan, kemik iliği ve lenf bezi kanserlerinde akıllı-hedefli tedaviler ile daha uzun ve hastalıksız bir yaşam üzerine yönlenmiş durumda. Önümüzdeki süreçlerde hedefe yönelik akıllı ilaçların klinik kullanıma girmesi ile kanser tedavisinde başarı oranlarımız daha da artacaktır.”

Dünya Aferez Birliği Başkanı ve Kurucu Başkan Prof. Dr. Fevzi Altuntaş da, çağın hastalığı olarak nitelendirilen kanserin , tüm dünyada kalp-damar hastalıklarından sonra ikinci ölüm nedeni olduğunu belirtti.
Altuntaş, “Klinik çalışmalar artık ülke genelinde etkin, verimli, yaygın, sürdürülebilir ve Avrupa Birliği kalite ölçütlerinde yapılır hale gelmiştir. Kanser alanında son yıllardaki yaşam süresi ve yaşam kalitesindeki inanılmaz gelişmeler bu klinik çalışmalar sayesinde olmaktadır. Bugün kanser tedavi edilebilir bir hastalık ise bu klinik çalışmalar sayesindedir.”

BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sahte diploma soruşturması:Güzelyurt Kaza Mahkemesi K.D. için 3 gün tutukluluk emri verdi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0