DOLAR

32,4581$% -0.11

EURO

34,7511% -0.66

STERLİN

40,5654£% -0.6

GRAM ALTIN

2.437,00%0,05

ÇEYREK ALTIN

4.043,00%-0,19

BİTCOİN

2063202฿%-1.30108

a

Etkinlikte çevrenin ve deniz kaplumbağalarının korunmasının önemi vurgulandı

Kuzey Kıbrıs Çevre ve Kültür Mirasını Koruma Vakfı, Lefkoşa Merkez Lions Kulübü ve Lapta- Alsancak Çamlıbel Belediyesi işbirliğinde düzenlenen 4’üncü Caretta Caretta Şenliği Karşıyaka Güzelyalı sahilinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Lapta- Alsancak Çamlıbel Belediyesi Başkanı Fırat Ataser de katıldı.

Lefkoşa Merkez Lions Kulübü Başkanı Cevdet Kopar etkinlikte, 4’üncüsünü düzenledikleri Cartta Caretta Şenliği’ne katkı koyan herkese teşekkür etti.

Kuzey Kıbrıs Çevre ve Kültür Mirasını Koruma Vakfı Başkanı Ezcan Özsoy ise doğal yaşam ve deniz kaplumbağalarının korunmasına yönelik düzenlenen etkinliğe gösterilen ilginin her geçen yıl arttığını belirterek, bunun sürdürülebilir çevre bilinci oluşturulmasına büyük katkı sağladını söyledi.

Lapta- Alsancak Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser ise, geleceğe bırakılacak en önemli mirasın yaşanabilir bir çevre olduğunu vurgulayarak, bu konudaki duyarlılıklarının artarak devam edeceğini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, ülkedeki çevre sorunlarına dikkati çekerek, yapılan tüm uyarılar ve alınan tüm önlemlere rağmen çevrenin her geçen gün daha fazla kirletildiğini söyledi.

Çevre bilincinin okullardan başlayarak tüm toplumda yaygınlaşması gerektiğini ve bu amaçla okullara çevre dersinin konulduğunu hatırlatan Atoğlu, sürdürülebilir bir çevre yaratmanın önemli olduğunu vurguladı.

Deniz kaplumbağalarının Turizm Bakanlığı’nın tüm tanıtım logolarında yer aldığına işaret eden Ataoğlu, deniz kaplumbağalarını korumaya yönelik çalışmaların gün geçtikçe arttığını ve vatandaşlarda da bu yönde önemli bir bilinç oluştuğunu kaydetti ve bunun sevindirici olduğunu dile getirdi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Meclis Başkanı Zorlu Töre de, verilen emeklerin ve yapılan hizmetin çok anlamlı ve kıymetli olduğunu söyledi.

Ülkeyi anlatan, bilinen en büyük değerlerden birinin Caretta Carettalar olduğunu anlatan Töre, bu değeri korumanın herkesin görevi olduğuna dikkati çekti.

Turizm adası olan ülkenin sembollerinden birinin de Caretta Carettalar olduğunu belirten Töre, onları koruma ve rehabilite etme adına bir çok kişi ve kuruluşun yapmış olduğu ve çoğunluğu gönüllülerden oluşan çalışmaları büyük bir memnuniyetle takip ettiklerini kaydetti.

Etkinlikte katılımcılar tarafından yavru Caretta Carettalar denizle buluşturuldu.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Milli Eğitim Bakanı  Çavuşoğlu: KKTC’ye ayrılan kontenjanın yüzde 83’ü doldu

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0