DOLAR

32,5772$% 0.08

EURO

35,0051% 0.38

STERLİN

40,7414£% 0.3

GRAM ALTIN

2.423,39%0,02

ÇEYREK ALTIN

4.052,00%0,02

BİTCOİN

฿%

a

Atalay, Meclis’te yaşanan tartışmaya dahil oldu

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Sekreteri Talip Atalay, dün Meclis Genel Kurulu’nda Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı arasında çıkan tartışma hakkında açıklama yaptı.

Atalay, Erhürman’ın “terbiyesizler” lafına çok üzüldüğünü belirterek, “hiç kimsenin bizim tabanimiza hakaret etmesine asla müsaade etmeyiz” dedi.

Atalay “Ayrıştırıcı, aşağılayıcı dil amaçlarına aykırı, ülkemizin birlik bütünlüğü için de zehirlidir, genel insan hakları açısından sorunlu olduğu gibi, YDP’nin kuruluş son derece büyük bir tehdittir.” Ifadelerinde bulunarak, konu ile ilgili ayrıca Erhürman ile telefonla görüştüğünü de belirtti.

Talip Atalay’ın açıklaması şu şekilde:
“ 04.03.2024 Pazartesi günü KKTC Meclis Genel Kurulu’nda benim Genel Kurul Salonunda bulunmadığım bir sırada Sayın Erhan Arıklı ve Sayın Tufan Erhürman arasında maalesef öfkeyle yanlış anlaşılmaya müsait nahoş ifadelerin de kullanıldığı sınırları aşan bir tartışma yaşanmış.

Öncelikle dün gece Sayın Erhurman’ın bizim tabanımızı da kastederek “Terbiyesizler” ifadesini duyduğumda beynimden vurulmuşa döndüm. Çok üzüldüm, çünkü hiç kimsenin bizim tabanimiza hakaret etmesine asla müsaade etmeyiz, asla hoş görmeyiz, bu hiç kimsenin haddi de değildir. Aynı şekilde başka bir partinin tabanı için de bu tür ifadelerin kullanılmasını asla tasvip etmeyiz. Ayrıştırıcı, aşağılayıcı dil amaçlarına aykırı, ülkemizin birlik bütünlüğü için de zehirlidir, genel insan hakları açısından sorunlu olduğu gibi, YDP’nin kuruluş son derece büyük bir tehdittir.

Ancak konuyla ilgili bir değerlendirme yapmadan önce Sayın Erhürman’ı arayıp bir açıklama istedim. Sayın Erhurman kullandığı ifadeyle kesinlikle YDP tabanını kastetmediğini, gerekli açıklamayı yapacağını ifade etti, nitekim konuyla ilgili dün gece bir açıklama yapmıştır. “

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Tatar, Almanlara çağrıda bulundu

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0