DOLAR

32,5590$% 0.02

EURO

34,8816% -0.02

STERLİN

40,5709£% 0.09

GRAM ALTIN

2.435,39%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.074,00%-0,22

BİTCOİN

2110855฿%-2.83553

a

Arama kurtarma çalışmalarına katılan gönüllüler yaşadıklarını anlattı

Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere deprem bölgesine giden Tayfun Çanakçı, Ramadan Yarkan, Nevzat Akçagil, Adilcan Meraklı ve Melda Özden BRT ekranlarında yaşananları anlattı.

Ekip lideri Tayfun Çanakçı, deprem felaketinin ardından, Mersinlik Orman yangınında birlikte mücadele verdikleri arkadaşları ile iletişime geçtiklerini ve organize olduklarını anlattı.

Daha önce de deprem ile ilgili tecrübeleri olduğunu kaydeden Çanakçı, internet üzerinden otelin fotoğraflarını indirip çalışmaya başladıklarını, bu tarz olaylarda binanın yapısını bilmenin önemli olduğunu belirtti.

Çanakçı “özellikle asansörlerin yapısı önem arz etmektedir çünkü asansörlerin çelik konstrüksiyonları binanın hareketleri hakkında size bilgi verir” diye anlattı.

Ekipte yer alan Ramadan Yarkan ise arama kurtarma çalışmalarına katılan herkesin birlik içinde elinden geleni yaptığını anlattı.
Yarkan “olayı duyduğum anda Whatsapp grubundan kimler gidebilir diye mesaj geldi. Duyar duymaz hiç düşünmeden ‘evet’ dedim” dedi.

Ekipten Nevzat Akçagil de depremin ardından sosyal medya üzerinden yaşananları duyduktan sonra arama – kurtarma çalışmalarına destek vermek istediğini ve çalışmalara katıldığını anlattı.
Akçagil “oradaki ortam çok farklı… Geç müdahale edildiği yönündeki ifadelere katılmıyorum. Oraya giden herkes her şeylerini ortaya koyarak çalıştı.” dedi

Ekipte yer alan Adilcan Meraklı da çok zor şartlar altında herkesin birlik beraberlik içinde elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını anlattı.

Adilcan Meraklı “çok zor bir durumdu. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çabaladı.”dedi.

Kendisi de Gölcük depreminde 20 saat enkaz altında kalan Melda Özden de arama kurtarma ekibinde yer aldı.

Özden“Türkiye’de AKUT’ta eğitimlerimi aldım. ilk duyduğumda burada kalamadım çünkü benim de 14 yaşında yüzücü bir kızım var. O da 9’undaki kafile ile Sivas’a gidecekti. Eğitimlerim var, daha önce yaşadık. Psikolojisini biliyoruz ve bende bir anneyim. Gitmem gerektiğini düşündüm.”

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Başbakan: Tüm bağışlar KKTC Başbakanlık AFAD’a bildirilmeli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0