Rus akrobasi uçakları, Korona virüs salgınına farkındalık oluşturmak için, Moskova semalarında vatandaşlara "evde kal" çağrısı yaptı.
Rusya’da korona virüs vaka sayısı 840'a ulaşırken, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla vatandaşların evlerinde kalmaları için yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Rusya’da birçok organizasyonda gösteriler yapan akrobasi uçaklarının pilotları, Rusya Savunma Bakanlığının desteği ile Moskova semalarına çıkarak bir uçuş gerçekleştirdi. Ülke genelinde, virüsle mücadele ve toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla bir araya gelen pilotlar, gökyüzüne Türkçesi "Kendine iyi bak - Ev Kal" yazısı yazdı. Moskova semalarında uzun bir süre kalan yazı, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.
Öte yandan geçtiğimiz günlerde virüsün en çok görüldüğü başkent Moskova’da 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlara sokağa çıkma yasağı konulmuş, Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından da ülke genelinde vatandaşlara 1 hafta boyunca sürecek ücretli izin hakkı tanınmıştı.
Rusya'da korona virüs nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti.
Ruslar başka çare bulamayınca...

YORUM EKLE
YORUMLAR
1
Türklerin en yoğun yaşadığı bölge
2
ABD Donanmaya Ait Yüzen Hastaneleri Sivillere Açtı
3
19 kişi sokağa çıkma yasağını ihlal etti
4
KKTC’den giden 170 öğrenci ve şoför Niğde’de...
5
Başbakan eleştirileri yanıtladı
6
Lapta'da bir vaka tespit edildi
7
Dipkarpaz Belediyesi Kriz Masası Kuruldu
8
Güçlü bir kriz yönetimine acilen ihtiyacımız...
9
Bakanlar Kurulu'ndan Flaş Karar
10
Johnson'ın corona virüs test sonuçları pozitif...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:29

GÜNEŞ
08:06

ÖĞLE
12:57

İKİNDİ
15:13

AKŞAM
17:37

YATSI
18:57
SIRADAKİ HABER
Bu konuda sayın sibel tatar hanım haklı versin herkese askerî ücreti vatandaşlar aynı olsun nasıl geciniliyormus baksınlar askerî ücretle görsünler